Za Hrvate su u Sarajevu osigurana mjesta portira, eventualno kurira

“Na svakoj poziciji na kojoj sam do sada bio u društvu, ova se država trudila da kao moju zamjenu nađe slabijeg čovjeka od mene, ali da on bude Hrvat. U tom slučaju Gojer ne može reći da su ga smijenili samo zato što je Hrvat. Dovedite Hrvata da ne može Gojer reći da su njega smijenili kao Hrvata, ali dovedite mnogo slabijeg kojim ćemo moći manipulirati.
Takva je pozicija Hrvata. Za njih su u Sarajevu osigurana mjesta portira, eventualno kurira. Ne vidim ja mjesto gdje se Hrvatu nudi ozbiljan posao u Sarajevu.

Međutim, problem pozicije Hrvata treba relativizirati, jer treba se upitati gdje su Bošnjaci u Livnu ili u Banjoj Luci. Dakle, nije samo stvar pozcije Hrvata u Sarajevu, nego je stvar pozicija manjinskih naroda BiH u svim njenim sredinama u kojima postoje većinski narodi.”

Gradimir Gojer, kazališni redatelj i političar, u intervjuu Dnevnom avazu

5 Comments

    • Bosna je oduvjek problem. Ona nemoze biti pravna drzava. Razlozi. Islam i Krscanstvo tvore dvije rzlicite civilizacije i poglet na zivot. Teorija o pstanku svjeta je razlicita.

      • Da jos nesto naucis. Bogatvo i napredak ljudskog roda nije u jednolicnosti nego u razlicitosti civilizacija i kultura i vjera.Bosna nikad nije bila problem osim onima kojima smeta i sam pomen Bosne,pa su u njoj napravili eReS/redovno sranje/ ,ciji sam naziv (da ne kazem sve drugo) je diskutabilan i diskriminira ostale konstitutivne narode u BiH. I samo jedan pravnik moze to pravno i argumentovano dokazati.Bih moze biti pravna drzava ako ima prave ljude na prava mjesta, a ne one mrznjom zadojene.

      • Da jos nesto naucis.Bogastvo i napredak ljudskog roda nije u jednolicnosti nego u razlicitosti civilizacija, kultura i vjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*