Za ponovni izbor Milorada Dodika glasovali svi delegati na Saboru SNSD-a

Milorad Dodik i ubuduće će biti predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokarata, jednoglasno su odlučili delegati na 4. Saboru te stranke održanom danas u Zvorniku. Za ponovni izbor Milorada Dodika glasovali su svi delegati koji su sudjelovali u radu Sabora, njih 593. Sabor je izabrao i Glavni odbor od 216 članova, Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju.

Nakon Sabora, Dodik je rekao novinarima da će SNSD nastaviti politiku kontinuiteta koja je več pokazala izuzetne rezultate. “Želimo nastaviti politički kontinuitet obrane Daytonskog sporazuma, afirmaciju RS kao strane potpisnice Daytonskog sporazuma i poštivanje nadležnosti BiH, ali ćemo uporno tražiti da se poštuju nadležnosti RS”, naglasio je novi-stari predsjednik SNSD-a.

Ističući da je na Saboru konstatirano kako RS nije uzurpirala ni jednu nadležnost BiH, dok je BiH masovno uzurpirala nadležnosti RS, Dodik je podvukao da će se SNSD dalje boriti protiv nametanja rješenja i odbijati sva ona koja nisu u skladu sa Ustavom, što je, kako je naglasio, razumljiva politika ove stranke i naroda Republike Srpske u cjelini.

“Ponovni izbor smatram podrškom politici SNSD-a, podrškom svima nama koji smo radili i svima vama, jer bez vas ne bi bilo ni SNSD-a, ne bi bilo naše zajedničke mogućnosti da mijenjamo društvo na bolje”, rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da je vrijeme koje dolazi izazovnije nego ovo koje je prošlo, jer SNSD mora ponoviti rezultat koji ima iza sebe. “U tom smislu, a suočeni sa određenim problemima, na Saboru smo usvojili nekoliko deklaracija, pokušavajući dati odgovore, prije svega, na izazove ekonomske prirode, koja od nas traži novu ekonomsku politiku”, naglasio je predsjednik SNSD-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*