Zadraninu šest mjeseci uvjetno za otvaranje lažnih profila na Facebooku i Iskrici

Dvadesetšestogodišnji Zadranin Mate Kožul nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci uvjetno jer je iz osvete dvjema sugrađankama otvorio lažne profile na Facebooku i Iskrici.

Kožul je otvorio, na ime jedne od djevojaka, e-mail adresu, profil na Iskrici s punim imenom i prezimenom, fotografijom, adresom i telefonskim brojem i naveo da nudi seksualne usluge. Na Facebooku je također oglašavao njezine usluge. Isto je učinio i na ime druge djevojke.

Ovo je prvi ovakav sudski slučaj u Hrvatskoj. Kožul se, naime, htio osvetiti djevojkama jer ih krivi za prekid s bivšom djevojkom, njihovom prijateljicom. Jednu djevojku poznaje od djetinjstva i zna njezine podatke, a do podataka druge djevojke došao je preko njezine iskaznice mladeži HDZ-a jer ju je on regrutirao u stranku.

Pohotnici su odmah pohrlili zvati djevojke, a jedna se toliko uzrujala da je bila hospitalizirana, a cijela ju je situacija stajala godine studiranja i stipendije jer nije bila u stanju polagati ispite, iako je bila odličan student. [hrt]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*