Zagreb je spreman za prvi pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj

Portal Papa.hr prenosi izjavu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića za Hinu. U izjavi stoji:

– Zagreb je spreman za prvi pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. Dolazi nam nasljednik Prvaka apostola, Kristov namjesnik na zemlji, Petar naših dana. Otvorena srca pohrlit ćemo Papi ususret da zajedno s njime molimo, da poslušamo njegovu poruku i primimo njegov blagoslov”, poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić povodom skorašnjeg dolaska Svetog Oca za agenciju HINA.

Kako je istaknuo kardinal Bozanić, na Trgu bana Josipa Jelačića i na Trgu ispred zagrebačke katedrale Sveti Otac će se susresti s hrvatskom mladeži. “U Hrvatskom narodnom kazalištu Papa, koji predstavlja moralnu vertikalu našega doba, uputit će riječ predstavnicima znanosti, kulture, poduzetništva i diplomacije te se susreti s predstavnicima vjerskih zajednica. U zagrebačkoj prvostolnici, zajedno s osobama koje su izabrale duhovni poziv, molit će na grobu blaženog Alojzija Stepinca i nazočnima uputiti očinsku riječ. Vrhunac svega bit će velebna misa na zagrebačkom hipodromu, prigodom proslave prvog Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, na koju su pozvani svi vjernici, a Papa će se posebno obratiti katoličkim obiteljima, blagosloviti ih te im uputiti poruku vjere i nade.”

Poziv vjernicima da pozdrave Papu na ulicama grada Zagreba

“Od dolaska u zagrebačku zračnu luku Pleso, u subotu 4. lipnja u 11 sati, vjernici i građani Velike Gorice uz cestu od zračne luke imat će priliku pozdraviti Kristovog namjesnika Benedikta XVI.

Istog dana, u subotu 4. lipnja popodne između 17 i 18 sati, Zagrepčani, građani, vjernici i hodočasnici moći će pozdraviti Svetog Oca na ulicama našega Glavnoga grada, od Apostolske nuncijature na Ksaverskoj cesti do Hrvatskog narodnog kazališta, a nakon susreta u HNK-u, i na Frankopanskoj ulici te Ilici do Trga bana Josipa Jelačića, kamo će se Papa u papamobilu uputiti poslije 19 sati.

U nedjelju 5. lipnja popodne Sveti Otac će u papamobilu, oko 16.30 sati, iz Apostolske nuncijature prolaziti prema zagrebačkoj katedrali, a nakon Večernje u katedrali prema zagrebačkoj zračnoj luci, oko 18 sati.
Svi smo pozvani biti dionicima velikog događaja – pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj u Zagrebu. Radosni i ponosni kličemo Papi: Dobro nam došli, Sveti Oče!”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*