Zagreb zatresla serija eksplozija, policija naoružana dugim cijevima blokirala zapadni dio grada


Nakon što je prije dva dana u Podsusedu vlak naletio na zasad nepoznatu eksplozivnu napravu, noćas nešto iza ponoći u zapadnom dijelu Zagreba odjenula je još jedna snažna eksplozija, a nakon nje još nekoliko manjih. Jedna je osoba ozlijeđena, potvrdila je zagrebačka policija.

“Svi smo na terenu, istražujemo što se dogodilo, više informacija imat ćemo kasnije”, kazali su kratko iz policije potvrđujući da je jedna osoba prevezena u bolnicu. Težina ozljeda nije im još poznata.

Eksplozija se dogodila blizu križanja Aleje Bologne i Gospodske ulice, u naselju Stenjevec, kod autobusne stanice. Aleja Bologne je opet zatvorena za promet.

O silini eksplozije najbolje govori podaci o tome da se, kako se može zaključiti po dojavama građana na forumima i Facebooku, čula praktički u čitavom gradu, pa čak i u susjednom gradiću Samoboru.

Na Facebooku se mogu pročitati objave da se netko raznio bombom te da su se čule dvije eksplozije, ali zasad nema službene potvrde. Policija je, međutim, informaciju da se netko raznio bombom demantirala.

Prema tvrdnjama navodnih očevidaca, bomba je eksplodirala u ponoć i šest minuta, da bi oko 00.30 sati policija je počela upozoravati ljude da se maknu na 400 metara te se, navodno, nakon toga, u 1.15 sati, dogodila još jedna slabija eksplozija. Nešto kasnije građani su redakciji Večernjeg lista javili da su se čula još dvije eksplozije, a Vecernji.hr navodi riječi jednoga građanina koji je, nakon četvrte eksplozije, rekao da bi trebalo probuditi ministra unutarnjih poslova “da nam kaže što se događa u Zagrebu”.

Stenjevec je pun policije, policajci su naoružani dugim cijevima, mjesto događaja je ograđeno. Promet je zbog očevida prekinut, a gradski autobusi preusmjereni na okolne ulice. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*