Zagrebački tramvaji: Svaki koštao dva milijuna eura, a raspadaju se nakon prvog snijega!

Novi niskopodni tramvaji, domaće proizvodnje, od kojih svaki vrijedi dva milijuna eura, a njihova ukupna vrijednost dostiže dvije milijarde kuna, nisu položili ispit na snježnoj mećavi koja je pogodila Zagreb.

Uz brojne kvarove, zastoje, pokvarene skretnice, jučer su se po cijelom gradu mogli vidjeti razbacani poklopci kotača i blatobrani, pri čemu je jedna je osoba i ozlijeđena, piše Jutarnji list.

Iako nije riječ o težoj ozljedi, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić potvrdio je da je prilikom ispadanja poklopca kotača tramvaja pogođena jedna osoba kojoj je zbog toga malo potekla krv.

Međutim, prema pisanju Jutarnjeg lista, snijeg nije osnovni i jedini problem zbog kojeg su novi niskopodni tramvaji često na servisima i popravcima.

Iako podnose temperature do -20 stupnjeva Celzijevih, vrlo često im otkazuju hidraulika, elektronika, podvozje i kočnice. Zanimljivo je i da se svaki dan u prosjeku čak šest tramvaja sudari, ode na redoviti servis ili, pak, na pranje i ostale planirane zastoje, pa proizlazi da svaki dan zagrebačkim tračnicama svoju rutu u cijelosti ne odvezu 23 nova tramvaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*