Zapadni Balkan 2020.

Hido Biščević
Hido Biščević
Dvodnevna regionalna konferencija pod nazivom “Zapadni Balkan u 2020. – prevladavanje ekonomske krize i razvijanje konkurentnih privreda”, počinje u srijedu u Sarajevu. Organizator je Sekretarijat Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), koji će konferencijom ujedno obilježiti dvogodišnjicu svoga rada.
Na međunarodnoj konferenciji će se sagledati utjecaj svjetske ekonomske krize na zemlje zapadnog Balkana, procijeniti različite poduzete strateške aktivnosti, te ispitati načini na koje ojačati dugoročnu konkurentnost zemalja iz regije. Ključno pitanje za jugoistočnu Europu je njena sposobnost da izradi i provede odgovarajuće strateške mjere i na najbolji način iskoristi raspoloživa sredstva kako bi izašla iz krize i, dugoročno gledano, ostvarila stabilan ekonomski razvoj.
Konferenciju će otvoriti Hido Biščević, generalni sekretar RCC-a; Eduard Kukan, predsjedavajući delegacije Europskog parlamenta za odnose sa zemljama Jugoistočne Europe; Javier Martin, pomoćnik zamjenika generalnog direktora pri Ministarstvu vanjskih poslova Španjolske, i Elisabeth Hagen, izvršna direktorica Instituta za međunarodne ekonomske studije u Beču.
Sastanak će okupiti visoke dužnosnike zadužene za strateško planiranje i ugledne stručnjake iz akademskih krugova iz zemalja regije, Europske komisije i međunarodnih financijskih institucija, kao i predstavnike relevantnih think thankova iz zemalja članica EU-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*