Zapovjednik sirijskih pobunjenika tvrdi: Nismo dobili oružje iz Hrvatske

sirija-pobunjeniciZapovjednik pobunjeničkih snaga u Siriji general Salim Idris opovrgnuo je medijske napise da su njegovi vojnici opremljeni oružjem koje je stiglo iz Hrvatske. Idris tvrdi da nikakvih pošiljki oružja nije bilo te ističe da njegovu vojsku potresa teški nedostatak oružja.

“Ne želimo hranu ni vodu, ne želimo zavoje, kada nas rane, želimo umrijeti. Jedino što nam treba jest oružje”, rekao je general Idris u telefonskom razgovoru za AP.

“Trebamo protutenkovske i protuzračne rakete da bismo zaustavili kriminalni režim Bashara Assada. Cijeli svijet zna što nam je potrebno, a ipak gledaju sa strane kako sirijski narod pogiba”, rekao je Idris i dodao kako odgađanje slanja pomoći u Siriju samo prolongira dvogodišnji ustanak protiv Assadova režima u kojem je ubijeno već 70.000 ljudi.

Hrvatski visoki dužnosnici također su zanijekali slanje oružja korištenog za vrijeme Domovinskog rata sirijskim pobunjenicima.

Podsjetimo, nedavno je Jutarnji list, a onda i New York Times, pisao kako je upravo Hrvatska pobunjenicima.

Hrvatski premijer Zoran Milanović nakon toga je izjavio da je u dogovoru s predsjednikom Ivom Josipovićem inicirao postupak sustavnog povlačenja hrvatskih vojnika iz promatračke misije UN-a na Golanskoj visoravni jer im, nakon pisanja svjetskih medija o tome da Hrvatska navodno prodaje oružje sirijskim pobunjenicima, nije zajamčena sigurnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*