Zastupnički dom potvrdio novi saziv Vijeća ministara BiH

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu potvrdio imenovanje ministara i zamjenika ministara te zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Novi saziv Vijeća ministara BiH podržalo je 26 zastupnika, sedam je bilo protiv, a jedan suzdržan.
Predsjedavajući Vijeća ministara, ministri i njihovi zamjenici su nakon potvrđivanja imenovanja dali svečanu izjavu.

Zlatko Lagumdžija je novi ministar vanjskih poslova BiH, a njegova zamjenica je Ana Trišić-Babić.
Dosadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić je sada ministar financija i trezora, a Fuad Kasumović je njegov zamjenik.

Na čelu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa je Mirko Šarović, a zamjenica ministra je Ermina Salkičević-Dizdarević.

Sadik Ahmetović je i u ovom mandatu ministar sigurnosti, a Mladen Ćavar njegov zamjenik.

Također, Bariša Čolak ostaje na čelu Ministarstva pravde BiH, a Srđan Radulj je zamjenik ministra. Sredoje Nović vodit će Ministarstvo civilnih poslova, a zamjenica ministra je Denisa Sarajlić-Maglić.

Ministar za ljudska prava i izbjeglica je Damir Ljubić, a njegova zamjenica Radmila Mitrović. Damir Hadžić novi je ministar prometa i komunikacija, a Rudo Vidović je njegov zamjenik.

Novi ministar obrane je Muhamed Ibrahimović, a Mirko Okolić i Marina Pendeš su zamjenici ministra.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je Vjekoslav Bevanda, a njegovi zamjenici su ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija i ministar financija i trezora Nikola Špirić.

Josipović čestitao Bevandi
Nakon što je Zastupnički dom Parlamenta BiH potvrdio imenovanje novog sastava Vijeća ministara BiH, hrvatski predsjednik Ivo Josipović uputio je predsjedatelju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavu Bevandi čestitku u kojoj se kaže:

“S velikim zadovoljstvom pozdravljam i čestitam na uspostavi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina kao susjedne prijateljske zemlje iznimno su upućene jedna na drugu, pa je suradnja na svim razinama vlasti bitna za ispunjenje zajedničkih interesa. Uspostavom Vijeća ministara, i budućom suradnjom Vlade Republike Hrvatske s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine otvara se mogućnost konkretnih rješenja niza otvorenih pitanja, a posebno definiranja zajedničkih interesa i njihove implementacije.

Predsjednik Republike Hrvatske toj će suradnji pružiti sveobuhvatnu podršku, kako bi naše dvije zemlje kroz suradnju i zajedništvo dodatno ojačale svoje odnose, u interesu naših institucija i građana.

Poštovani gospodine Bevanda, vama i svim članovima Vijeća ministara BiH želim uspjeh u radu, na dobrobit Bosne i Hercegovine i u interesu cijele regije”, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*