Zastupnik Ajanović: Neka kardinal Puljić argumentira muslimansko i pravoslavno zatiranje katolika u BiH!

Na ovotjednoj sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), zastupnik Irfan Ajanović zatražio je od vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića da argumentira svoju nedavnu izjavu da su “katolici u BiH u teškom položaju, među ostalim, zbog muslimanskog i pravoslavnog zatiranja”.

Ajanović je na sjednici kazao da je kardinal Puljić ovo izjavio u intervjuu za švicarsku katoličku agenciju APIC, te da ovakva izjava “unosi led u kosti građanima BiH”.
Istaknuo je da nije uobičajeno da zastupnici upućuju pitanja vjerskim vjerodostojnicima, ali da je neophodno da ova izjava bude argumentirana, s obzirom na to da ima veliku snagu i utjecaj na građane, te jer je i osobno njome potresen.

U tom kontekstu, Ajanović očekuje da mu kardinal Puljić odgovori na koji se način provodi muslimansko i pravoslavno zatiranje katolika, kojim metodama i sredstvima.

Naglasio je da će kao parlamentarac učiniti sve da pruži doprinos rješavanju ovog problema, ukoliko ga kardinal Puljić argumentima uvjeri da zatiranje katolika u BiH zaista postoji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*