Završena manifestacija “Dani Tolise”

Velikom Smotrom folklora uz sudjelovanje sedam KUD-ova iz BiH i Hrvatske završena je petodnevna manifestacija “Dani Tolise” u okviru koje je uz ostale sadržaje slavila i Osnovna Škola u Tolisi. Spomen poprsje uglednog svećenika i intelektualca fra Ilije Starčevića otkrio je ministar u Vladi ŽP Ivo Jelušić.

Tijekom manifestacije promovirana je Tolisa, općina Orašje ali i cijela Županija Posavska, zajednička je poruka organizacijskoga odbora Zaklade Terra Tolys na čijem je čelu Željko Nedić.

Jedan od sadržaja manifestacije (književna nagrada “Fra Martin Nedić”) okupio je 20-tak autora iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Nizozemske i Srbije. Radica Leko iz Posušja (roman “U Njemačku brale…” ) i Mira Šubašić, nastavnica u Oštroj Luki (roman “Ispod Nedohvata”) podijelile su prvo mjesto.

Na drugom je mjestu Tomislav Marijan Bilošić iz Zadra (zbirka pjesama “Afrika”), a treće je pripalo Zdenki Miji Brebić iz Bjelovara (zbirka priča ” Gospa na murvi”).

Odigran je memorijalni turnir “Čarli i Žiri”, šahovsko natjecanje i biciklijada sa velikim brojem sudionika. U Orašju je prikazana kazališna predstava HAK Travnik te koncert folklornog ansambla “Lisinski” Vinkovci. [Posavina.org]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*