Završena XIII. Međunarodna likovna kolonija “Breške”

Na trinaestoj Međunarodnoj likovnoj koloniji “Breške” čiji je organizator HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla nastalo je pedesetak umjetničkih djela. Umjetnici su u tjednu Kolonije slikali na nekoliko različitih lokacija želeći obogatiti Napretkov fundus umjetnina koje uskoro odlaze na aukciju. Od prodaje likovnih djela financirat će se nadareni učenici i studenti.

Tijekom svečanog zatvaranja XIII. Međunarodne likovne kolonije “Breške”, predsjednik HKD Napredak Tuzla Nikola Čiča naglasio je da Napredak sada već ima prebogat fundus umjetnina i da će se već ove godine krenuti u realizaciju prodaje slika kako bi se prikupio novac za stipendiranje učenika i studenata. “Tako bi Napredak i dalje uspješno nastavio misiju stpendiranja, jer nam je veoma stalo da doprinesemo radu onih studenata koji će u budućnosti zasigurno biti veliki intelektualci i istinski veleposlanici BiH”, rekao je Nikola Čiča.

Umjetnik iz Srbije koji je po prvi puta sudjelovao na Likovnoj koloniji Goran Denić, vraća se u svoju zemlju s posebim utiscima. Kaže volio bi se vratiti u Tuzlu, biti opet gost Napretka i pomoći Napretku u ostvarenju humane misije.

Fra Franjo Martinović, dekan Tuzlanskog dekanata i župnik Župe Breške svečano je zatvorio Koloniju, zahvalio umjetnicima i Napretku, te izrazio nadu da će Kolonija i Breške i dalje biti mjesto okupljanja velikih ljudi i nastajanja jedinstvenih umjetničkih djela.

I ove godine Međunarodna likovna kolonija “Breške” održava se u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”. Pokrovitelji su bili Vlada TŽ, Općina Tuzla, Franjevački samostan Tuzla, Župa Breške i brojni gospodarski subjekti. Ove godine na Koloniji je sudjelovalo šesnaest umjetnika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske. [hkdnapredak.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*