Završeni Dani kosidbe na Kupresu, pojedinačni pobjednik Mirko Kecman

Dani kosidbe na Kupresu

Koncertom gostujućih ansambala iz Poljske, Latvije, Hrvatske, Portorika, HKD “Napredak” Kupres, muške izvorne grupe “Kupreški bećari” te proglašenjem pobjednika u Viteškom natjecanju kosaca, Međunarodnim galopskim konjičkim utrkama i drugim tradicijskim športovima, u nedjelju 2. srpnja, završena je ovogodišnja, najveća kupreška i regionalna, tradicijska kulturna manifestacija “Dani kosidbe na Kupresu 2017″.

Riječ je o složenom kulturnom projektu koji partnerski organiziraju Općina Kupres i Javna ustanova za kulturu “Hrvatski dom” Kupres u suradnji s CIOFF sekcijom za BiH i domaćim kulturnim društvima i udrugama u Kupresu.

U sklopu manifestacije održano je i nadmetanje kosaca juniora u kojoj je pobijedio Vuk Vučković, drugo mjesto dijele Zoran Šarić i Mario Batinić dok je treće mjesto izborio Aleksandar Banjac.

Ekipno (štafetno) natjecanje:

1. mjesto – Ekipa 2 iz Kupresa (Josip Čičak – Đođa, Ivo Ivković – Ćibara i Arnes Ramčić)
2. mjesto – Ekupa 1 iz Slovenije
3. mjesto – Ekipa iz Janja (Novi Sad)

Pobjednik ovogodišnjih Dana kosidbe na Kupresu – Strljanica 2017. je Mirko Kecman – koji odnio titulu “kosbaše”, drugo mjesto zauzeo je Vinko Čičak – Vinara, a treće Nedeljko Kerlec.

Kupreški radio

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*