Zbog kvara na zrakoplovu, Milanović zakasnio na sastanak europskih socijalista

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović boravi u Bruxellesu, gdje kao promatrač sudjeluje na summit Europske unije. Plan je bio da sudjeluje i na sastanku europskih socijalista, ali je zaksnio zbog kvara na Vladinu zrakoplovu.

Ubrzo nakon polijetanja Challenger kojim se inače služe premijer, predsjednik države, predsjednik Sabora te važna državna izaslanstva mora se vratiti.

Iz vladina ureda za odnose s javnošću nam je potvrđeno da je došlo do manjeg tehničkog kvara na generatoru struje. Iako su mogli letjeti dalje iz sigurnosnih razloga, ali i zbog blizine zagrebačke zračne luke delegacija se vratila. Popravak je kratko trajao i premijer je sa svojim izaslanstvom ipak poletio i sretno sletio u Bruxelles.

Ovo nije prvi kvar državnog zrakoplova, ističe portal Dnevnik.hr. Posljednji kvar o kojem je javnost izvještena bio je prošle godine, dan prije potpisivanja pristupnog ugovora. Tadašnja predsjednica Vlade Jadranka Kosor zbog kvara zrakoplova komercijalnom je linijom iz Marseillesa išla do Bruxellesa dok je dio izaslanstva koji je bio s njom put nastavio vlakom.

Vladin zrakoplov osim političkih izaslanstava često služi i za pomoć pri nesrećama ili primjerice u prijevozu organa za transplantaciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*