Zbog nereda u Širokom Brijegu osuđeno 10 navijača Sarajeva

Deset navijača FK Sarajevo proglašeni su danas krivima zbog nereda uoči utakmice Široki-Sarajevo, odigrane 4. listopada 2009., te osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od tri do 10 mjeseci, dok je jedan oslobođen je optužbi. U tim je neredima, podsjetimo, poginuo navijač Sarajeva vedran Puljić.

Edina Turkića, Aldina Poparu, Zlatana Gačića, Vedada Zubetljaka, Mirzu Šiljkovića, Mirzu Sokolovića, Adisa Ahmetagića, Zlatana Husića, Muhameda Grbu i Edina Memića predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Franjo Ravlija proglasio je krivim za ugrožavanje ljudi i imovine tijekom navijačkih sukoba u Širokom Brijegu.

Odvjetnik Zlatana Gačića najavio je žalbu, ističući da je šokiran presudom, tvrdeći kako “nije postojao nijedan dokaz da je moj klijent bio u Širokom taj dan”. Iz obrazloženja presude moglo se shvatiti da je Sud kao dokaz uzeo u obzir fotografije koje su pribavljene na nezakonit način. Naime, one su pribavljene tijekom saslušanja ovih mladića u Sarajevu bez nazočnosti odvjetnika. Stoga ću ja uložiti žalbu na presudu”, rekao je Dizdar.

Istovremeno s ovim procesom, traju i drugi postupci vezani za navijačke nerede u Širokom Brijegu: za njegovo ubojstvo Vedrana Puljića tereti se Oliver Knezović, koji je u bijegu u Hrvatskoj, postupak se vodi i protiv sudskih policajaca koje se tereti za Knezovićevo oslobađanje te protiv jednog navijača Širokoga Brijega.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*