Zbog snijega zatvorena četiri granična prijelaza između BiH i Hrvatske

Zbog obilnih snježnih padalina zatvorene su prometnice i četiri granična prijelaza između BiH i Hrvatske te jedno iz BiH prema Crnoj Gori, kao i promet brojnim cestama dok je na snazi potpuna zabrana prometovanja terenim vozilima, a od pet postojećih jedino je u funkciji sarajevska zračna luka.

Granična policija BiH priopćila je da su za promet zatvoreni granični prijelazi Radež-Vukov klanac na području Neuma, Kaldrma na području Grahova u zapadnoj Bosni prema Kninu, granični prijelaz u mjestu Drinovcima kod Gruda prema Imotskom, prometnica i Granični prijelaz Izačić prema Ličnom Petrovom Selu u Hrvatskoj, kao i prijelaz Šćepan polje prema Crnoj Gori. Precizira se da je na graničnim prelazima Doljani kod Metkovića i Deleuša prema Crnoj Gori obustavljen promet za teretna vozila, dok su granični prijelazi Uvac i Vardište prema Srbiji prohodni, ali slabo očišćeni.

Granična policija BiH dodaje i da je zračna luka Sarajevo jedina u funkciji, ali je otkazan veći broj letova, dok u zračnim lukama Banja Luka, Mostar i Tuzla nema letova.

Ranije je Federalno ministarstvo prometa i veza FBiH sa sjedištem u Mostaru na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH proglasilo stanje zimskih uvjeta vožnje i za sva vozila obvezno je korištenje zimske opreme. Za vrijeme trajanja zimskih uvjeta zabranjen je promet teretnih vozila, tegljača i zglobnih autobusa.

Kako su izvijestili iz Asocijacije auto moto klubova u BiH sa sjedištem u Mostaru u većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog snijega koji pada, a dodatne probleme stvara mjestimično jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Zbog snježnih nanosa potpuno je obustavljen promet na dionicama prema Gacku u istočnoj Bosni, između Drvara i Glamoča kao i na svim regionalnim i lokalnim cestama na području Neuma i Ravnog. Na širem području Stoca pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*