Zbog sumnje da je odavala službene tajne, uhićena pripravnica Suda BiH Željka B.

Federalna uprava policija uhitila je pripravnicu Suda BiH Željku B. iz Ljubuškog zbog sumnje da je odavala službene tajne. Kako navode iz policije, u sklopu ove akcije pretresena je njena obiteljska kuća u Ljubuškom, u kojoj žive njeni roditelji, kao i stan u Istočnom Novom Sarajevu, koji je privremeno koristila, objavio je Večernji list.

O kojim službenim tajnama koje je Željka B. otkrila u policiji i Tužiteljstvu je riječ ne žele otkrivati, navodeći da će biti poznati po okončanju istrage. Mersiha Novalić, glasnogovonica FUP-a, nije mogla potvrditi, ali ni demantirati neslužbenu informaciju o identitetu osumnjičene i samo je navela da je u tijeku kriminalistička obrada nad jednom osobom.

“Jedna osoba privedena je u službene prostorije FUP-a zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, odavanje službene tajne i povreda tajnosti postupka”, rekla je Novalić.
Prema njenim riječima akcija uhićenja realizirana je po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH, a istodobno su izvršeni pretresi na dvije lokacije.

“Inspektori kriminalističke policije jučer ujutro izvršili su pretrese na području Zapadnohercegovačke županije i Istočnog Sarajeva. Tijekom pretresa istražitelji su oduzeli određene predmete koji su zanimljivi za dalju istragu, a koji će biti vještačeni u Centru za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije”, rekla je Novalić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*