Zelenika: Federalne vlasti progone i šikaniraju hrvatske logoraše

Predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH Mirko Zelenika izjavio je danas u Mostaru kako institucije vlasti u BiH i u Federaciji BiH stvaraju probleme bivšim hrvatskim zarobljenicima. Posebno je istaknuo problem rada Tužiteljstva BiH, federalnog Ministarstva branitelja te federalnog Pravobraniteljstva.

“Tužiteljstvo BiH, kad su u pitanju ratni zločini počinjeni u logorima gdje su žrtve bili Hrvati, obezvrjeđuje rezultate istraživanja Haaškog suda, te traži olakotne okolnosti za počinitelje ratnih zločina”, istaknuo je Zelenika.

Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH je uputila pismo hrvatskim zastupnicima u Parlamentu BiH od kojih traže, u skladu s ovlastima, raspravu o radu Tužiteljstva BiH o procesuiranju ratnih zločina u logorima gdje su žrtve bili Hrvati.

“Federalne vlasti progone i šikaniraju hrvatske logoraše”, izjavio je Zelenika istaknuvši u tom smislu postupanje federalnog Ministarstva branitelja i federalnog Pravobraniteljstva.

Spomenuta udruga od hrvatskih zastupnika u Parlamentu Federacije BiH zahtijeva pokretanje rasprave o radu spomenute dvije federalne institucije.

Iz Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH pitaju se može li na čelu federalnog Ministarstva biti osoba koja je za svog savjetnika, kako navode, imenovala bivšeg zapovjednika koncentracijskog logora za Hrvate u Bugojnu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*