Željko Komšić napustio SDP BiH, službeno zatražio brisanje iz članstva

Željko Komšić je danas pismeno zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo da bude brisan iz evidencije članstva u SDP, čime – kako je naveo – prestaje i formalno biti član SDP-a BiH.

Komšić je obavljao funkciju potpredsjednika SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Podsjetimo, Komšić je u petak napustio sjednicu Predsjedništva SDP-a, s obzirom da se, kako je rekao, ne slaže sa prijedlogom provedbe presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić i Finci”, koji nudi SDP BiH zajedno sa HDZ-om BiH, SBB-om i HDZ-om 1990.

“Ne priznajem zaključke koji se odnose na mene i na Predsjedništvo BiH i preporučujem onome ko je vodio sjednicu Predsjedništva SDP-a, kao i njegovim pravnim ekspertima, da napokon počnu čitati Ustav BiH, zakone i poslovnike, u ovom slučaju koji se odnose na Predsjedništvo BiH. Znate kako kažu: kad tri čovjeka kažu da si lud, onda budi lud. Ja sam ovaj put izabrao da budem lud”, izjavio je Komšić nakon što je napustio sjednicu.

Portal Klix.ba saznaje da je situciju na sjednici Predsjedništva SDP-a dodatno “podgrijala” izjava Damira Hadžića, ministra prometa i komunikacija BiH. Hadžić je navodno rekao da bi, u slučaju da treba birati između partije i države, uvijek izabrao partiju. Upravo ta rečenica dodatno je razljutila Komšića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*