Žene i muškarci podjednako surfaju, ali žene više kupuju preko interneta

Muškarci i žene u svijetu podjednako aktivno koriste internet, ali žene kupuju više preko interneta, objavila je kompanija za proizvodnju antivirusnih programa Kaspersky.

Istraživanje kompanije o upotrebi interneta pokazalo je da 88 posto žena kupuje online, dok je među musškim korisnicima interneta 83 posto onih koji kupuju online. Žene više kupuju odjeću (41 posto žena naspram 17 posto muškaraca), dok muškarci češće kupuju elektronske uređaje, računala i video-igrice.

Tijekom 2011. godine, 80 posto žena bilo je aktivno u online zajednicama, kao što su društvene mreže, u usporedbi sa 74 posto muškaraca.

Navodi se i da žene vode čak i u igrama igranja uloga (13 posto žena prema pet posto muškaraca) i društvenim igrama (10 posto prema šest posto). Muškarci, s druge strane, češće igraju igre sa pucanjem (29 posto) od žena (15 posto). Kada je riječ o high tech uređajima, muškarci ih posjeduju u većoj mjeri. Taj odnos je, na primer, kod mobilnih teleFona 87 posto naspram 79 posto u korist muškaraca – prenosi Radio Deutsche Welle.

Istraživanje navika djece na internetu pokazuje da djevojčice dominiraju na društvenim mrežama – 84 posto djevojčica životne dobi između 10 i 18 godina sudjeluje u jednoj društvenoj mreži, dok samo dvije trećine dječaka čini isto. Djevojčice, kako se navodi, više vole i mobilne teleFone, što pokazuje podatak da 92 posto djevojčica posjeduje mobilne uređaje u usporedbi s 87 posto dječaka.

Kaspersky Lab najveća je privatna kompanija koja se bavi proizvodnjom antivirusnih programa. Rangirana je među četiri najbolja svjetska proizvođača sigurnosnih rješenja za krajnje korisnike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*