Zenica: Eksplodirala bomba ispod automobila HDZ-ovog zastupnika

Ispod automobila Ive Tadića Ive, zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona iz redova HDZ BiH, danas je na parkingu u Zenici došlo do eksplozije pod za sada nepoznatim okolnostima.

Naime, nakon završetka, pete ovogodišnje sjednice Skupštine ZDK, oko 13:20 sati kada su se poslanici razišli i kretali prema svojim vozilima, žepački zastupnik Ivo Tadić Iva zajedno je s drugim poslanikom Perom Mamićem sjeo u auto i odmah nakon što je dao kontakt aktivirala se eksplozivna naprava. Od siline eksplozije, na automobilu marke Passat, registracijskih oznaka A18-J-420,  pukla je zadnja desna guma, razbijene su plastične zaštitne kape na zadnjim kotačima, otvorio se zadnji prtljažnik automobila i ispod automobila se vidi dio koji je odlomljen.

U trenutku eksplozije u automobilu su bili Tadić i Mamić, a na svi sreću nijedan od njih dvojice nije povrijeđen. Usljed eksplozije na parkingu se oko automobila digla velika prašina i osjetio miris izgorene gume, kao i bjeličasti dim, što se sve brzo razišlo zbog vjetrovitog vremena u gradu.

«Nakon završetka sjednice došao sam do automobila, sjeli smo i otvorili prozor da se provjetri, jer je vozilo stajalo u sredini parkinga i na suncu. Samo što sam dao kontakt da upalim motor automobila dogodila se eksplozija, koja nas je u prvi tren prepala, ali smo odmah istrčali iz vozila, koji je bio u prašini, jer smo se bojali da ne plane. Nisam uspio upaliti, samo sam ključ okrenuo…, i osjetio eksploziju Ne znam što se dogodilo, nadam se da će policija utvrditi o čemu se radi, a istraga i tužilaštvo reći svoje i o čemu se radi», rekao je Ivo Tadić Iva za agenciju Zeda.

Na mjesto eksplozije odmah su došli pripadnici policije Policijske uprave I Zenica, koji su obavili očevidne radnje, a nakon završetka izvještaja policija će priopćiti uzroke ove eksplozije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*