Žitelji sela oko Buškog jezera blokirali ceste Livno-Kamensko i Tomislavgrad–Prisoje

Žitelji duvanjskih sela oko Buškog jezera, predvođeni Matom Kelavom, predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavgrada, blokirali su jučer između 15 i 17 sati promet na magistralnoj cesti Livno-Kamensko u selu Liskovača, a danas je u istom terminu bila blokirana i cesta Tomislavgrad – Prisoje u selu Dučić. S obje strane su se stvorile kilometarske kolone vozila, većinom su to bili strani turisti koji su krenuli na Jadran ili se pak vraćali s odmora.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, razlog za blokadu je nova kategorizacija cesta kojom je dionica ceste od Prisoja do graničnog prijelaza Kamensko dobila status županijske ceste, dok je cesta Prisoje–Livno državna prometnica, premda njome prođe devet puta manje vozila nego prema Kamenskom.

“Prije desetak dana Općinsko je vijeće Tomislavgrada upozorilo na to federalnog ministra prometa i Upravu federalnih cesta u Sarajevu, ali još nismo dobili odgovor. To znači da slijede nove blokade. Nažalost, drugog rješenja nemamo”, izjavio je Kelava.

Predloženo rješenje bilo bi smiješno da nije suludo, kaže Kelava. Tu se naprosto nije pitala struka, nego federalna i županijska politika u Sarajevu i Livnu. Mi tražimo da ostane prvotno rješenje kojim su obje ceste, prema Livnu i Kamenskom, imale isti tretman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*