Živko Budimir smijenio Petra Milića s dužnosti pročelnika

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir smijenio je Petra Milića s mjesta pročelnika Ureda, doznaje Dnevni list. Milić je smijenjen nakon što je oštro osudio Budimirovo kandidiranje za predsjednika Glavnog stana na 4. saboru HSP-a BiH održanom prošlog vikenda u Novom Travniku.

Budimir je Dnevnom listu potvrdio informaciju o Miliševoj smjeni, ističući da je “nezapamćeno, nezabilježeno i jednostavno neprihvatljivo da pročelnik Ureda predsjednika putem medija javno kritizira predsjednika”. “To je bilo dovoljno, i to je glavni razlog za njegovo razrješenje s pozicije pročelnika Ureda i savjetnika predsjednika Federacije”, rekao je Budimir.

Budimir je Miliću razrješenje uručio u srijedu, a već danas prestao je biti pročelnikom Ureda.

Milić je u ponedjeljak kritizirao svoga šefa i njegovu kandidaturu za predsjednika Glavnog stana HSP-a BiH rekavši: “U ovakvoj činjeničnoj situaciji potez gosp. Budimira možemo komentirati jedino kao izrazito odstupanje od navedenog pozitivnog stanja zajedničkog djelovanja i institucionalnog odlučivanja.”

S druge strane, rekao je također Milić, nameće se pitanje: Što sada s dužnosti predsjednika Federacije kada nije dobio stranačko povjerenje?

“Međutim, možemo preko svega ovoga i prijeći računajući kako je to posljedica silne želje gospodina Budimira za pobjedom, a ne svjesna ili podsvjesna želja za vraćanje na stara vremena partijske države. Ali ono što želim naglasiti je veličina i mudrost predsjednika Jurišića koji, i nakon što Budimir nije dobio povjerenje sabornika 4. sabora, istoga imenuje za trećeg dopredsjednika stranke i tako mu vraća politički dignitet”, izjavio je Milić, koji je na subotnjem 4. izbornom saboru postao Glavni tajnik Hrvatske stranke prava BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*