Zlatko Miletić: Slučaj “Leutar” smo 2010. predali Tužiteljstvu BiH, ali na njemu nitko ne radi

jozo-leutar-ubojstvoOpsežan predmet, koji sadrži oko 2.500 dokumenata vezanih za nerazjašnjeno ubojstvo Joze Leutara, doministra unutrašnjih poslova Federacije BiH, još u kolovozu 2010. godine predan je Tužiteljstvu BiH, potvrdio je u izjavi za Dnevni avaz Zlatko Miletić, koji je u to vrijeme obavljao funkciju direktora Federalne uprave policije (FUP).

“Na zahtjev državnog Tužiteljstva, mi smo, u dogovoru s glavnom kantonalnom tužiteljicom iz Sarajeva (Nives Kanevčev, op. a.) i tadašnjim glavnim državnim tužiteljem (Milorad Barašin, op. a.) sačinili analizu i dostavili je Tužiteljstvu BiH. Ja sam na funkciji direktora FUP-a ostao još nekoliko mjeseci nakon toga, a do tada nismo imali nikakvu povratnu informaciju iz Tužiteljstva BiH. Nemam pouzdane informacije o tome što je s predmetom, ali, koliko vidim, na tome nitko ne radi”, izjavio je Miletić Dnevnom avazu.

Zlatko Miletić trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope (SEPCA).

U Tužiteljstvu BiH i dalje su veoma šutljivi na upite o slučaju “Leutar”. Dnevnom avazu je jedino rečeno da se “predmet nalazi na ocjeni i eventualnoj nadležnosti Tužiteljstva BiH”, što je odranije poznata informacija.

Podsjetimo, atentat na Leutara izvršen je 16. ožujka 1999. u sarajevskom naselju Ciglane. Od 2000. do 2002 u Kantonalnom sudu Sarajevo vođen je proces protiv Ivana Andabaka, Dominika Ilijaševića Come, Željka Ćosića, Zorana Bašića, Jedinka Bajkuše i Marija Miličevića Baje, ali su svi zbog nedostatka dokaza oslobođeni optužbi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*