Zlatko Sudac pokrenuo portal i najavio pokretanje televizije

Velečasni Zlatko Sudac pokrenuo je internetski portal i najavio osnivanje katoličke televizije, te na taj način želi izići iz medijske blokade koju su mu nametnule crkvene strukture. Redakciju portala www.velecasnisudac.com smještena je u središtu Zagreba, a vlč. Zlatko Sudac blagoslovio ju je prošloga tjedna, piše “Večernji list”.

”Prvi je korak interaktivni portal, drugi katolička televizija, a treći izgradnja međunarodnog interdisciplinarnog duhovnog pastoralnog centra, koji bi bio središte svega toga, i nakladničke kuće i televizije i poliklinike i duhovno-pastoralnog centra sa svim sadržajima za socijalno ugrožene, branitelje, invalide, hendikepiranu djecu i različite udruge koje su u potrebi”, rekao je vlč. Sudac prigodom blagoslovu portala.

Na portalu se radilo više od godinu dana, a u Hrvatskoj je ključni suradnik redatelj Jakov Sedlar, dok je izvana najviše pripomogao jedan od kreatora Facebooka Izraelac Ami Drozd.

Portal će donositi vijesti iz života i rada vlč. Sudca, ali i šire Crkve, no bit će ondje, kako piše “Večernji list”, i kolumne poznatih kolumnista, poput dnevne kolumne Zorana Vukmana, ponedjeljkom će ići Slaven Letica, a petkom don Živko Kustić, dok će povremeni kolumnisti biti Stjepan Lice, Zdravko Tomac, Davor Pavuna, Hrvoje Hitrec, Ivan Aralica, a dvije godišnje kolumne obećala je napisati i bivša ukrajinska predsjednica Julija Timošenko.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*