Zoran Milanović otvorio 17. Dane hrvatskoga filma u Orašju

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović sinoć je u Orašju otvorio 17. Dane hrvatskoga filma. Pritom je istaknuo kako je umjetnost ono plemenito što spaja ljude. Umjetnost nije stvar kompeticije, nije stvar utakmice, nego stvar ljudskog duha zato uživajte u filmovima, poručio je Milanović.

Izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Orašje te kazao kako se uvjerio koliko je to uređena zajednica, unatoč teškim vremenima kroz koja je prolazila kroz posljednih 20 godina.

Hrvatska za godinu ulazi u EU i tu će biti granica između EU i BiH. Bit će malo tvrđa nego danas i to mi nije drago, ali mi ćemo učiniti sve sa svoje strane da kontakt ostane nešto prirodno, trajno, neprekinuto, kao što je uvijek bio u povijesti, rekao je Milanović koji je u Orašje došao na poziv Ive Gregurevića, osnivača festivala.

Na Danima hrvatskoga filma u Orašju bit će prikazani filmovi Pismo ćaći redatelja Damira Čućića, dobitnik velike Zlatne arene za najbolji film na ovogodišnjem 59. festivalu igranog filma u Puli, Noćni brodovi Igora Mirkovića, Sonja i bik Vlatke Vorkapić, Ljudožder i vegetarijanac Branka Schmidta, Halimin put Arsena Ostojića, Zabranjeno smijanje Davora Žmegača i Slučajni prolaznik Joze Patljaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*