Zračne kompanije tvrde: sa zabranama letenja se pretjeruje!

zrakopl-lufthansa Opet je produžena zabrana zračnog prometa nad većim dijelom zapadne Europe, uvedene nakon što su zračne stuje donijele oblake pepela što ga izbacije vulkan na Islandu. Svjestke agencije prenose procjene islandskih znanstvenika koji kažu da će pepeo islandskog vulkana vjetrovi raznositi Europom još najmanje četiri do pet dana, a da bi erupcija bi mogla potrajati mjesecima premda se u subotu nešto smirila.
“Deutsche Welle” pak prenosi stajališta zrakoplovnih kompanija koje tvrde: sa zabranom se pretjeruje!
U ndjelju je Njemački ured za sigurnost zračnog prometa (DFS) utvrdio kako se pojavila “rupa” u oblaku vulkanske prašine nad Njemačkom i otvorio je promet na nekoliko zračnih luka. Nakratko je bio otvoren čak i aerodrom u Stockholmu, ali samo za letove dalje od oblaka prašine. Ta dozvola je potrajala jedva da sleti pokoji avion i ubrzo je promet bio opet zatvoren.
Dvije najveće zrakoplovne kompanije u Njemačkoj, Lufthansa i Air Berlin, su gotovo jednoglasno počele prosvjedovati zbog tako rigoroznih mjera zabrane letenja, javlja “Deutsche Welle”. One, naime, gube ogroman novac: nad Europom leti tek četvrtina od uobičajenog broja linijskih aviona i to europske kompanije košta oko 150 milijuna eura – na dan! S druge strane, iz zračnih kompanija ukazuju kako o čitavom zračnom prometu odlučuje institucija za koju mnogi nisu nikada niti čuli prije ove erupcije vulkana na Islandu: Volcanic Ash Advisory Centre sa sjedištem u Londonu.
Direktor Luftanse, Wolfgang Mayrhuber ozbiljno sumnja u njihovu kompetentnost: “Ako netko sjedi u institutu u Engleskoj i matematičkim modelima računa što se događa s erupcijom vulkana na Islandu i onda nama objašnjava, što se događa u Njemačkoj, u Hannoveru, Hamburgu ili Berlinu i u kojem vremenu, onda se to ne može uzeti za ozbiljno.”
Lufthansa, a i druge europske zračne kompanije, već su ove nedjelje poslale više svojih zrakoplova bez putnika na ispitne letove – i svi avioni su se vratili bez problema. S jedne strane, vulkanska prašina jest opasna, a rijetki piloti koji su samo svojim izuzetnim iskustvom i vještinom uopće preživjeli takav susret to mogu samo potvrditi. Ali doista ne postoji nikakva studija, do koje koncentracije vulkanske prašine se može smatrati da je let siguran, a kada više nije. S druge strane, njemački ministar prometa Ramsauer je ogorčen na prigovore zračnih kompanija i optužuje ih da “svoju dobit stavljaju ispred sigurnosti putnika”.
Ipak, svima je jasno da se nešto mora učiniti: vulkan na Islandu i dalje neumorno izbacuje dim i prašinu koja trenutnim zračnim strujama i u različitim koncentracijama, pokriva velik dio Europe. Ali zračni prijevoznici nisu jedini koji gube ogroman novac: tu su i zračne luke, razne službe za opskrbu zrakoplova gorivom i hranom, čak i država i njezina služba za nadzor zračnog prometa gubi novac koji bi inače ubirala od pristojbi za prelet njezinoga zračnog prometa. Indirektni gubici su još kud i kamo veći: naravno, pogođeni su turistički djelatnici ali i “normalni” poslovni ljudi jedva da mogu putovati na poslovne dogovore.
“Deutsche Welle” navodi primjer velesajma strojogradnje u Hannoveru čiji organizatori procjenjuju da je na otvaranje došla čitava petina gostiju manje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*