Barroso u Sarajevu: Najjača poruka podrške EU za BiH u posljednjih nekoliko godina

Pedsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso poručio je danas u Sarajevu da će BiH ostati u središtu političke pažnje EU i njene politike proširenja, te pozvao sve političke stranke da se dogovore o formiranju vlasti na nivou BiH.

– BiH je članica europske obitelji iako nije članica Europske unije, bila je prva poruka koju je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso uputio na današnjem sastanku u Sarajevu s članovima Predsjedništva BiH

Na ovoj poruci Barossu je predsjedajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović zahvalio u izjavi medijima nakon sastanka.

Barosso je doputovao u BiH zajedno s povjerenikom EU za proširenje Stefanom Fueleom i direktorom za zapadni Balkan u Direkciji za proširenje Miroslavom Lajčakom u sklopu turneje po zemljama regije.

Raguž: EU neće odustati od BiH

Drugi čovjek HDZ 1990 Martin Raguž smatra da je današnji dolazak visokog dizaslanstva EU u Sarajevo najjača poruka Unije u zadnjih nekoliko godina da neće odustati da BiH i od toga da cijela jugoistočna Europa budu njen dio.

Raguž kaže da je ohrabren današnjim porukama predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa da su stabilnost i europski put BiH u srcu europskih interesa.

“Naravno da oni ne mogu raditi posao za nas i da se mi moramo prihvatiti posla formiranjem Vijeća ministara te stvaranjem institucionalnog okvira za provođenje prioriteta”, rekao je Raguž.

Ističući da BiH više ne može ni na koga prebacivati lopticu Raguž je konstatovao da je sada sve do domaćih snaga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*