Ivo Miro Jović: Ako SDP ilegalno sazove Dom naroda, proglasit ćemo treći entitet

Ako stranke okupljene oko SDP BiH prekrše Ustav Federacije BiH i ilegalno sazovu sjednicu Doma naroda federalnog Parlementa, dva HDZ-a u županijama i općinama s hrvatskom većinom, primijenit će najradikalnije mjere političkog prosvjeda, uključujući i proglašenje trećeg entiteta, odnosno Hrvatske republike Herceg Bosne – piše “Press”.

Visoki dužnosnik HDZ-a BiH Ivo Miro Jović rekao je za ovaj list da “Lagumdžiju i društvo” treba podsjetiti da je FBiH nastala Washingtonskim sporazumom, odnosno udruživanjem RBiH i HR Herceg-Bosne.

“Ako netko želi prekršiti taj sporazum i Ustav FBiH, pa formira institucije vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, nema druge nego  se vratiti na stanje prije Washingtosnog sporazuma”, naveo je Jović.

Glasnogovornik HDZ 1990 Veso Vegar najavio je da u županijama i općinama s hrvatskom većinom nemaju namjeru priznati bilo kakve odluke koje bi se donosile u krnjem sastavu Doma naroda federalnog Parlementa, niti u ostalim institucijama tog entiteta koje bi bile formirane bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda.

8 Comments

  1. Mogao bih neko završiti kao Ante Jelavić,ali kad je vlast upitanju i sve benificije koje je čine valja riskirat…ko ne riskira taj neprofitira zato samo naprijed Ivo i HDZ -eovci ali bez nas !!!

  2. TAKO I TREBA,ONDA SVE ISPOCETKA,,NEKA DJAMAHIRIJA ZIVI I DALJE AKO MOZE,–JELAVICU STE NAPAKOVALI LAZNO–POLITIKA AGA I BEGOVA BIT CE RAZJEBANA–OVO JE ZA TEBE HSP.

  3. PRLICU I OSTALIMA PAKUJU ZAVRSNU RIJEC SARAJEVSKE AGE I BEGOVI–PAKUJU MUDJAHEDINI POPUT TEBE,,BLAZ KRALJEVIC DA JE ZIV SIGURNO BI SE TUKAO PROTIV TAKVIH,,TUDJMAN JE PREPOSTEN PREMA VAMA BIO–HSP–DANAS NAM NOZ U LEDJA UDARATE–BLAZA OSTAVI U MIRU VJECNOM.

  4. OHLADI MALO I CIJELI BIVŠI VRH HDZ BiH JE ZBOG HERCEG BOSNE DOVEO HRVATE PRED TERORISTE U OVOJ ZEMLJI.

  5. AKO SUD PRESUDI PROTIV 6 U HAGU I HOĆELI IVO MIRO JOVIĆ TADA PRIZIVATI HERCEG BOSNU? HRVATI SEBE DOVODE U NEZGODNU SITUACIJU OD OBRAMBENOG RATA BOJIM SE CRNE BUDUĆNOSTI HRVATA U BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*