Josipović: Jović mi nije pisao govor, pisao sam ga sam

ivo-josipovic-03 Potpuno je netočno da je Jović pisao meni govor. Ja sam taj govor sam pisao. Jović je bio u Londonu kada se pripremao taj susret, izjavio je Josipović za HTV, opovrgavajući na taj način pisanje tjednika “Globus”, koji je objavio da je njegov govor prilikom prošlotjednog posjeta BiH pisao glavni analitičar Dejan Jović.
Dodao je kako je Jović izniman stručnjak i politolog koji poznaje međunarodne odnose, ali nije radio na pripremi njegovog prošlotjednog posjeta Bosni i Hercegovini.
Na članak glavnog urednika “Globusa” Nina Đule, u kojem za Dejana Jovića, predsjednikova glavnog analitičara, kaže da je “ideolog treće Jugoslavije” reagirao je i Jović. “To je potpuno besmisleno. Više puta sam izravno rekao i napisao da je bilo kakva obnova Jugoslavije apsolutno nemoguća i nepoželjna. Prikazuju Josipovića kao osobu s kojom se može manipulirati, a mene kao nekoga svemoćnog manipulatora. To je uvredljivo i za predsjednika i za birače čiju volju predstavlja. Predsjednik je valjda moj čovjek, a ja britanski i srpski, dakle Hrvati su izabrali stranu vlast”, odgovorio je Jović, a prenosi “Večernji list”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*