Majke Srebrenice istjerale Morillona iz Memorijalnog centra

Francuski general Philippe Morillon, bivši zapovjednik snaga Unprofora u Bosni i Hercegovini, danas je praktično istjeran iz Memorijalnog centra Potočari kod Srebrenice! To su učinile majke Srebrenice koje mu nisu dopustile odati počast Bošnjacima stradalim u genocidu u srpnju 1995. godine.

Hatidža Mehmedović, predsjednica udruge “Srebreničke majke”, izjavila je da je Morillon najavio posjet, ali da su one odgovorile da je on nepoželjan u Potočarima.

– Znao je Morillon da je ovdje nepoželjan. Nije se smio sastati s nama i došao je ovdje prije nego što je bilo najavljeno. Kad smo ga vidjele u Memorijalnom centru istjerale smo ga. Ovo je naše hodočašće, a nije mjesto gdje trebaju dolaziti oni koji su odgovorni za genocid. Morillon je jedan od onih koji je mogao spriječiti genocid, a nije to učinio. Smatramo ga odgovornim i zbog toga smo postupile tako prema njemu. Otišao je bez riječi put Bratunca i ne znamo gdje će kasnije biti. Uglavnom, on ne može ovdje dolaziti, kao ni ostali koji su kreirali zločin nad Bošnjacima Srebrenice i Bosne i Hercegovine”, izjavila je Hatidža Mehmedović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*