Mesić zaboravio da je otvorio i zadnji Tuđmanov sef?

sef1 Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u posljednjem intervjuu koji je kao šef države dao “Slobodnoj Dalmaciji” otkrio je da na Pantovčaku postoji jedan sef Franje Tuđmana koji nikako nije uspio otvoriti, unatoč višekratnim nastojanjima. “Ima jedan sef (…) koji mi nismo mogli otvoriti, a obitelj Tuđman nam nije dala ključ”, izjavio je Mesić. Bilo je to sredinom veljače. Nakon toga u medijima su se javljale različite spekulacije o sadržaju sefa, uključujući i tvrdnje da su tamo – iseljenički milijuni.
Aktualni hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je da će sef otvoriti. “Kad su u pitanju državne tajne pohranjene u sefu, morat će se voditi računa o relevantnim pravnim propisima koji reguliraju pitanje zaštite klasificiranih podataka”, objavljeno je iz njegova ureda.
Danas je tjednik Globus objavio da je sef, budući da ključ nije pronađen, silom otvoren u nazočnosti posebnog povjerenstva te da je u njemu pronađena omotnica s osobnim dokumentima Stjepana Mesića! U istom (gornjem) dijelu sefa pronađena je i prazna plastična bočica te “omanji medaljon”, a u donjem dijelu kutijice različite veličine “posložene jedna na drugu, a u njima odličja Red Danice Hrvatske, Red dr. Ante Starčevića, Red kneza Domagoja…” [im]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*