Neobična proslava Božića u Borovu Selu: Tuča, šajkače i prada kolone automobila sa srpskim zastavma

Hrvati iz Vukovara i okoline, te braniteljske udruge pobunili su se zbog snimka koji je osvanuo na YouTubeu na kojoj se zabilježena proslava pravoslavnog Božića u Borovu Selu.

Kako javlja Jutarnji.hr, svake godine kolona automobila, kojih je ove godine bilo oko 150, okićena srpskim zastavama usporeno se vozila cestom i trubila.

Na snici se vide mladići sa šajkačama i šubarama koje su omiljene kod pripadnika četničkog pokreta, a pojedinci su iz automobila pokazivali i tri prsta, što je izazvalo ogorčenje kod Hrvata.

Na kraju snimke zabilježena je i tučnjava dvojice mladića iz Borova Sela.

6 Comments

  1. Srbovanje se nastavlja.Na Sinjsku alku zovu Komšića a Čović tu ne bi nikad došao.On dolazi na krsnu slavu RS.

  2. Što drugo reći osim: svaka čast??? Vuk dlaku mijenja ali ćud nikako. Pretpostavljam da ovako i Hrvati slave u Srbiji. Žao mi je što se nakon tolikoga krvoprolića, baš u tome mjestu želi opetovano pokazati koljačko i rušilačko lice Srba. Iskreno vjerujem da nisu svi Srbi ovakvi, pa sam se nadao da bi možda neki pošteni Srbin mogao osuditi ovakva događanja. No na žalost, nisam vidio ni jedan komentar osude. Sa Srbima sam živio i sada živim i nikada ovo nije bio običaj, da se sa 150 auta organizirano kruži, da se puštaju četničke pjesme i dižu tri prsta, kao i ’91 kada je počinjen veliki zločin nad civilnim stanovništvom. Možda bi dogodine mogli slaviti sa transporterima, lakše je kad u jedan auto stane više ljudi. A to će sve pomno osiguravat Hrvatska policija. Možda vam i pridže kojeg hrvatića ako se bude gicao kad ga budu klali.

    • gospodine deba pogledao sam snimak koji vi osudjujete kao “koljacko i rusilacko lice srba”. Vidio sam srpske trobojke zastave ali bez grbai a na cini mi se prvom automobilu i hrvatsku trobojku. Vidio sam i sajkacu (srpsko nacionalno obiljezje a u jednom vremenskom intervalu i sluzbena kapa vojske kraljevine jugoslavije) i podignuta tri prsta(usvojeni znak podrske srpskom opstanku). Nisam cuo cetnicke pjesme(ni vi ih niste culi nego mastate kako su svi srbi pripadnici cetnickog pokreta). Sto se tice primjedbe da ovakav nacin proslave Bozica u srba nije obicaj(i nije bio do nedavno uistinu) to govori da imaju potrebu da pokazu kolektivnu svijest i ohrabre jedni druge u ni manje ni vise samo opstanku na jednom teritoriju koji je nekoliko puta vec mijenjao ime i nadleznost drzava. To sto stalno i uporno spominjete klanja i zlocine to je metod kojim projicirate “buducnost” ako kojim slucajem ostane neki srbin u hrvatskoj. Hrvati u srbiji na svu srecu(osim nekoliko pojedinacnih slucajeva koje ja prvi osudjujem i ustao sam u njihovu odbranu) nisu prosli kroz pakao kroz koji prolaze srbi koji su uporni da ostanu u hrvatskoj. Dodjite u sombor, suboticu, tavankut, stari zednik itd i uvjerite se! Savjetujem vas da se ne izivljavate na onoj trecini srba koji su ostali da zive sa vama jer su njihovi pretci bili od uticaja da hrvatska ne snosi posljedice gubitnika u oba svjetska rata a zahvaljujuci srbiji cija je vojska oslobodila veci dio dalmacije od italije hrvatska postoji u sadasnjim granicama. Posljednja recenica puno toga objasnjava ali samo pismenima.

  3. Žalosno je da ovakvi četnici još uvik žive u Hrvatskoj….mirna reintegracija je bila pogreška kao i zakon o općem oprostu. to je sve tribalo u Oluji riješiti.

    • Gospodine fiky o kakvim vi cetnicima pricate? Sta ste cetnicko vidjeli u ovom snimku? U oluji ste “rjesili” koliko su vam tutori(SADi Njemacka) dopustili. Tolika mrznja vecine hrvata prema srbima samo govori da je hrvatski narod svjestan kome bi trebao zahvaliti na “povijesnim granicama hrvatske drzave”. Nista me drugo ne iznenadjuje osim potrebe za izivljavanjem nad zrtvom! Sta ce vam to?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*