Pejić: Mi iz Sarajeva imamo posebno suosjećanje s Vukovarom, gradom herojom

Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara obilježen je danas hodnjom u Koloni sjećanja duž pet i pol kilometara dugog puta od vukovarske bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća državnih i drugih izaslanstava te misom zadušnicom.

Programu u Vukovaru nazočio je i predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo prof.dr.sc. Marinko Pejić, koji je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zapalio svijeću i položio cvijeće za poginule branitelje i civile.

– Mi iz Sarajeva imamo posebno suosjećanje s Vukovarom, gradom herojom, koji je postao simbolom stradanja te stvaranja i obrane hrvatske države. Hrvatsko gospodarsko društvo BiH, koje je djelovalo u Sarajevu, a u okviru kojega je utemeljen HVO Sarajevo, 1991. godine je sudjelovalo u organizaciji humanitarne pomoći za Dubrovnik i selo Ravno, kao i u akcijama slanja dragovoljaca za obranu Dubrovnika i Vukovara“, kazao je prof.dr. Marinko Pejić.

Prof.dr. Marinko Pejić prokomentirao je i oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču:

– Bitno je da su generali Ante Gotovina i Mladen Markač sada u Hrvatskoj i da odlukom međunarodnog suda vojno-obrambene akcije Republike Hrvatske nisu zločinačke operacije nego legitimni akti. Ratnih zločina je zasigurno bilo i pravna država sve takve slučajeve mora sankcionirati, jer ratni zločin ne zastarijeva« istakao je prof.dr. Marinko Pejić, priopćeno je iz Udruge.

(Hrvatska riječ)

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*