Španjolski kralj Juan Carlos I. i gradonačelnik Bešlić otvorili Španjolski trg

Španjolski kralj Juan Carlos I. i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić danas su zajedno otkrili spomenik 21 poginulom španjolskom pripadniku mirovnih snaga UN u BiH i ujedno otvorili Španjolski trg u Mostaru.

Juana Carlosa I. je uz najviše državne počasti dočekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Kralj je u obraćanju na svečanosti izrazio nadu da će Španjolski trg biti mjesto susreta i povezivanja građana Mostara.

“Izgradnjom trga i obnovom zgrade gimnazije i nove Gradske vijećnice centar grada dobio je urban izgled koji će manje podsjećati na tužnu prošlost i biti motiv za izradnju bolje budućnosti građana Mostara i BiH”, rekao je gradonačelnik Bešlić.

Španjolski kralj nije davao izjave, a Izetbegović je prenio njegove riječi da je oduševljen dočekom, kao i Mostarom i BiH. Veliki broj okupljenih građana aplauzom je pozdravio Juana Carlosa koji je posjet nastavio obilaskom Starog mosta.

Španjolska vlada izdvojila je oko 100.000 maraka za obnovu Španjolskog trga, čiji naziv predstavlja zahvalnost španjolskim vojnicima koji su poginuli tijekom mirovne misije u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*